Sunday

Uleiul de argan pentru psoriazis

Există două tipuri de ulei de argan, culinar și cosmetic, dar acest ulei este unul dintre cele mai rare din lume. Deși uleiul este apreciat atât pentru proprietățile sale nutritive și de combatere a îmbătrânirii, exista puține dovezi clinice care să sugereze că uleiul de argan e un tratament eficient în combaterea psoriazisului.
Beneficiile nutriționale ale uleiului de argan sunt bine documentate, iar studiile clinice au demonstrat că uleiul este bogat în vitamina E, acizi grași, caroten, fenoli și polysterol. Cu alte cuvinte, grăsimile polinesaturate și vitamina E conținute în uleiul de argan au numeroase beneficii pentru sănătate, printre care prevenirea bolilor cardiovasculare și scăderea colesterolului. Prezența acestor substanțe nutritive este motivul pentru care unii oameni cred că, folosind uleiul de argan în tratarea psoriazisului, acesta va atenua unele dintre simptomele acestei boli.

Persoanele care suferă de psoriazis vor avea de multe ori simptome, cum ar fi pielea inflamată care devine solzoasă. De asemenea, pot să apară mâncărimile excesive care de multe ori duce la  inflamații și uneori chiar infecții. Acest ulei este recunoscut pentru proprietățile anti-inflamatorii și antiseptice pe care le are, iar dacă se aplică pe zonele afectate, riscul de infectare și inflamație sunt semnificativ reduse. In plus, vitamina E și acizi grași sunt esențiali în procesul de regenerare a pielii, accelerând astfel procesul de vindecare.
Uleiul de argan pentru psoriazis este recomandat, de asemenea,  pentru a proteja pielea de o serie de factori externi. O persoană care suferă de psoriazis este cunoscută a fi deosebit de sensibilă la anumiți factori externi. Specialiști susțin că uleiul de argan poate acționa ca o barieră împotriva razelor solare, vântului sau a unor poluanți din mediu care pot fi absorbiți de piele și care duc la iritarea acesteia.
În scopul de a păstra o bună hidratare și vindecare pielii, uleiul de argan trebuie masat pe piele de două ori pe zi.
Iată câteva sfaturi ajutătoare împotriva psoriazisului:
1. Curățați zona ușor cu un săpun natural, fără coloranți și arome
2. Nu freca pielea agresiv
3. Aplicați una-două picături de ulei de argan
4. Masează zona afectată în cercuri până la absorbție completă

No comments:

Post a Comment